ניהול הפרויקט
גם לאחר שנמצא הנכס המתאים והתקבל היתר בניה למבנה עדיין לא ניתן לברך על המוגמר. הרבה עוד לפנינו. מבנים היסטוריים הינם מבנים מיוחדים. לעתים קרובות הם נבנו על פי טכנולוגיות בניה לא קונבנציונליות, עם חומרים מיוחדים שלא ניתן למצואם היום בארץ.

איך מנהלים פרויקטים לשימור? איך עושים זאת מומחים לשימור?
כדי לשמר את הבניין כפי שהיה במקור יש לעתים צורך להיעזר במקורות היסטוריים, בתמונות ובתצלומי אויר מאותה תקופה. שימור המבנים בפועל מחייב בעלי מקצוע מיוחדים, אשר לא מוכרים לכולם, אשר יודעים איך לעבוד עם החומרים והטכנולוגיות המיוחדות. מנהל הפרויקט, כמו גם המשפצים, חייבים לדעת היסטוריה, היסטוריה של אדריכלות, היסטוריה של אמנות ולפיכך הם עוברים הכשרות מיוחדות ומתמחים בארץ ובחו"ל. מהנדס השימור אשר החל את עבודתו בשלב ההיתר עדיין נדרש (נבחר כמובן במומחה למבנים היסטוריים). נצרף אליו קבלן שימור ובנוסף, יאותרו בעלי מקצוע ייחודיים כגון נגר שיכול לשפץ תריסי עץ ישנים, מסגר שיכול להתחבר למעקות קיימים, מומחה שיעביר צנרת חשמל מבלי לפגוע באריחים המצוירים, מומחה היודע לשחזר ציור קיר שאולי יתגלה בנכס ועוד ועוד. על כולם נפקח בכל אחד משלבי הפרויקט ומימוש תכניות האדריכלות ועיצוב הפנים, נשלב ייעוץ וליווי משפטי אשר נדרשים לעיתי גם במהלך השיפוץ, ונוביל את הפרויקט ואת בעליו ליעד הנכסף.
הופכים היסטוריה לפרויקטים
ניהול פרויקטים לשימור אינו רק עניין פרטי של השבחת נכס עבור יזם. זהו גם סיפור ציוני.
מבנים ואתרים היסטוריים מהעת החדשה המספרים סיפור של תקומה ושל התהליכים שהובילו להקמת מדינת ישראל. שימורם של מבנים אלו חשוב מבחינה היסטורית, אדריכלית וחברתית.
מבנים היסטוריים המותאמים לדירות מגורים, מסחר, משרדים, בתי מלון, מכללות מוסדות מונגשים יותר, בד בבד עם ההיסטוריה שלהם, לכלל הציבור.
על מנת שמבנה היסטורי ישומר ויהפוך למוכר, נגיש, רווחי וגם זכיר, יש צורך בחוליה מקשרת הכרחית – מנהל פרויקט מומחה לשימור. בשמר יודעים לאגד את המומחים הדרושים לפרויקטים לשימור ולנהל אותם עד לסיום הפרויקט ומסירת הנכס לבעליו.
"אדריכלות מתחילה כאשר אתה מחבר בזהירות שתי לבנות.
שם זה מתחיל."
-לודוויג מיס ון דר רוהה-